Nationale clubcompetitie

In het seizoen 2023/2024 speelt Denk En Zet Laren mee in de Nationale Bondscompetitie 2e klasse B.

Tweede klasse B
DEZL (8-tal)
Alfred van Lenthe (TL)
Danny Dix
Dinand Stegeman
Egbert Harkink
Gerrit Roeterdink
Hein van Dee
Herman Beuzel
Johan Beltman
Tom Knapen
Tonnie Schutte
Tonny Roeterdink

Zie ook Toernooibase


Hartholt Olie CT tegen DEZ Laren

Datum :zaterdag 9 september 2023
Ronde :1
Wedstrijd :Hartholt Olie CT tegen DEZ Laren

 

Bord Hartholt Olie CT DEZ Laren 9 7  
1 Henk Smit (1009) Egbert Harkink (1100) 1 1 4
2 Jan Rensink (940) Hein van Dee (1052) 0 2 8
3 Wim Leijssenaar (932) Tonny Roeterdink (1028) 0 2 3
4 Dick Dijk (877) Johan Beltman (979) 1 1 7
5 Peter van der Velden (986) Dinand Stegeman (899) 1 1 6
6 Harry Abbing (990) Gerrit Roeterdink (855) 2 0 1
7 Jan van der Kolk (925) Herman Beuzel (817) 2 0 5
8 Berend van Lenthe (710) Henk Straalman (670) 2 0 2

DEZ Laren tegen Hijken DTC 4

Datum :zaterdag 23 september 2023
Ronde :2
Wedstrijd :DEZ Laren tegen Hijken DTC 4
Verslag :Alfred van Lenthe

De eerste winst voor Denk en Zet

Denk en Zet boekte in de thuiswedstrijd zijn eerste overwinning. Het op papier zwakkere Hijken 4 bood dapper tegenstand. En door afwezigheid van kopmannen Danny, Hein en Egbert was het op voorhand allerminst zeker. Maar met 2 overwinningen en de rest remise leek het een overtuigende score. Maar met name André en ook Alfred hadden over geluk niet te klagen, al kwam Alfred daar pas een dag later achter toen Hein hem via mail weer met beide voeten op de grond zette. Anderzijds lieten Johan, Tonnie en Gerrit kansen liggen.

Gerrit bouwde zijn partij prima en gedegen op en ging op het juiste moment naar veld 25 om te profiteren van de hangschijf op 10. Gerrit nam vervolgens een coupe Philippe, die weliswaar gelijk bleef, maar waarbij zijn tegenstander alle moeite zou moeten doen om zijn voorpost te verdedigen. Of dit verdedigbaar was, waren de meningen achteraf verdeel. In ieder geval won Gerrit die schijf en leek de partij te winnen. Maar zijn tegenstander wist voldoende compensatie via het centrum te realiseren, waardoor Gerrit moest berusten in remise.

Herman probeerde een sterke centrumstand op te bouwen. Dat lukte ook wel, maar stond op een gegeven moment wel 10 tempi achter en een inactieve schijf op 46. Dat loste hij prima op, maar beide spelers gingen scherp spel uit de weg en na ruim 40 zetten werd remise overeengekomen.

André won aan het laatste bord, maar had daarmee enorm veel geluk. Hij liep zelf achter een schijf en kreeg een simpele dam tegen. Hij dreigde zelf ook door te breken en daarom ga zijn tegenstandster onnodig veel schijven weg. Vervolgens dacht André de dam te kunnen pakken en dat lukte ook, omdat zijn opponente niet zag dat ze twee schijven kon slaan i.p.v. één.

Johan speelde uitstekend en wist op fraaie wijze te profiteren van zijn klaverblaadje en een schijf te winnen. Helaas koos hij na de schijfwinst voor de verkeerde opbouw, waarbij zijn tegenstandster toch nog met remise kon ontsnappen. Zij was daar bijzonder verheugd over. Dus Johan had zijn goede daad voor die dag weer gedaan. Als hij iets minder sociaal was geweest, had hij na de schijfwinst gelijk 38-33 gespeeld en dan was de doorbraak naar dam eenvoudig en beslissend.

Tonny speelde opnieuw een goede wedstrijd en wist daarmee ook zijn 2e partij te winnen. Daarmee is hij met slechts 5 anderen de selecte groep die beide competitiewedstrijden maximaal scoorden. Hij bouwde zijn stand goed op en kreeg een voordelige halve hekstelling en deed wat je dan in dat soort standen moet doen. Afruilen op de korte vleugel. Hij dreigde vervolgens een kettingstelling in te nemen en zijn tegenstandster besloot toen maar om ten koste van veel materiaal een doorbraak te nemen. Tonny haalde zelf twee dammen en wist het eindspel vlot naar winst te werken.

Tom bouwde vanuit zijn favoriete opening als vanouds een sterke centrumstand op die overging in een op het oog mooie aanval. Hij had graag een keer willen passen, maar dat staat helaas nergens in de spelregels. En via een lichte combinatie kon zijn tegenstander naar een dammeneindspel afwikkelen die voor Tom niet te winnen was.

Tonnie kreeg kansen doordat zijn tegenstander een verre voorpost innam na een stevige ruil. Maar Tonnie liep al snel achter de schijf, die daarna eenvoudig afgeruild kon worden. Daarna bleven de kansen voor Tonnie, maar het 4 om 2 dammen eindspel bleek niet te winnen. Uit analyse bleek dat Tonnie op de 36e zet een dam gemist heeft. Zie hiervoor toernooibase.

Alfred speelde vanaf het begin secuur en geconcentreerd en had een mooi aanknopingspunt met de witte schijf op 27, die alleen met secuur spel te verdedigen was, maar waarbij Alfred een betere stand overhield. De kunst was om ruilen tegen te gaan en vervolgens gebruik te maken van de slechte korte vleugel van wit. Op het moment dat hij de kroon op het werk kon zetten, speelde hij zonder zetcontrole 24-29 op zet 46, omdat hij dacht dat alles wel gewonnen was. Arrogantie wordt gelijk afgestraft en hij moest teleurstellend in remise berusten. En daar achteraf blij mee zijn, want een zet eerder had zijn tegenstander toch een doorbraak kunnen nemen.

 

Bord DEZ Laren Hijken DTC 4 10 6  
1 Tom Knapen (1111) Bert van Oosterom (1060) 1 1 6
2 Alfred van Lenthe (1040) Jacco Keizer (947) 1 1 8
3 Gerrit Roeterdink (855) Fred Dammers (853) 1 1 1
4 Tonny Roeterdink (1028) Rosanne Steenblik (748) 2 0 5
5 Johan Beltman (979) Marianne Veld 1 1 4
6 Tonnie Schutte (896) Grietus Aalderink (865) 1 1 7
7 Herman Beuzel (817) Gerhard Dunning (784) 1 1 2
8 André Haijtink (847) Geertruida van Oosterom-Sieswerda 2 0 3

Witte van Moort 3 tegen DEZ Laren

Datum :zaterdag 14 oktober 2023
Ronde :3
Wedstrijd :Witte van Moort 3 tegen DEZ Laren

Duidelijke overwinning tegen Westerhaar 3

Het eerste team heeft zijn tweede overwinning geboekt in en tegen Westerhaar. Het derde team van deze bekend damclub was niet opgewassen tegen ons vlaggenschip. Ondanks een tactische opstelling met hun hoogste ratings op de laagste borden. En die laatste 2 borden wonnen ook van Tonnie en Herman. Alfred was tot zijn eigen frustratie de enige die het ratingvoordeel niet op het bord tot uiting bracht en speelde als enige remise. Daarmee was een 5-11 overwinning en een plek in de middenmoot een feit.

Gerrit is in bloedvorm. Als kersverse Nederlands kampioen in de C-categorie ging hij vol zelfvertrouwen de strijd aan. Hij bouwde nu ook prima op. Dat vergeet Gerrit nog al eens als hij op zetjes loert. Dit keer niet, tot de 24e zet. Die was positioneel onlogisch, maar Gerrit had toen al zijn zinnen gezet op een dam op bezet veld, die er ook in kwam. Er zijn er maar weinigen die dat presteren. Wie wil dat niet?

De overwinningen volgden elkaar daarna in rap tempo op. Tom Knapen had na 10 (!) zetten zijn tegenstander zowel op de lange als op de korte vleugel opgesloten. Ik wist niet dat dat zo snel kon. Na 22 zetten werd dat enorme voordeel al omgezet in schijfwinst en nog steeds een superieure stand die dan ook eenvoudig in een overwinning werd omgezet.

Egbert volgde daarna ook snel. Hij bouwde vanaf het begin aan een sterke centrumstand met op een gegeven moment ook nog 11 tempi voorsprong. Hij veroverde langzaamaan de sleutelvelden 22, 23 en 24, waarbij zijn tegenstander niet veel anders kon dan (foutief) uitruilen met dam voor Egbert en het zesde Larense punt.

Dinand maakte er 0-8 van en het was wel duidelijk dat de overwinning ons niet meer kon ontgaan. Hij bouwde rustig een voortreffelijke stand op en won al snel een schijf en daarna nog één. In een volle stand met 2 schijven minder gaf zijn tegenstander er de brui aan.

Herman speelde eigenlijk een prima partij en bouwde solide op. Toch kon hij het niet laten de spanning wat op te voeren door als zo vaak het kerkhofveld te bezetten. Dat is doorgaans moeilijk om te verdedigen en schijf 22 biedt voor de tegenstander ook combinatief aanknopingspunten. Helaas ook dit keer met een ietwat verborgen soort coup Philippe en er was geen houden meer aan.

Danny speelde sinds lange tijd weer eens mee en mocht ook de smaak van de overwinning proeven. Tegen mijn oud-buurman en sponsor van Westerhaar kreeg hij het betere van het spel, maar had de partij al veel eerder op de 18e zet combinatief moeten beslissen. Naar eigen zeggen had hij naar het zetje toegewerkt, maar op het moment suprême niet toegeslagen. Een gebrek aan wedstrijdritme? Maar het klasseverschil kwam in de stand uiteindelijk tot uiting en via schijfwinst en daarna lichte combinatie liet hij zijn tegenstander niet meer los.

Tonnie bouwde een licht voordelige klassieke stand op. Hij had wat tempi minder en dat is in dat soort standen gunstig. Hij liet echter zijn tegenstander te ver komen op zijn eigen korte vleugel en kon niet meer voorkomen dat die een doorbraak nam ten koste van een schijf. Tonnie had de partij thuis nog geanalyseerd en gaf aan dat hij enkele cruciale zetten had gemist om zelf de winst te pakken.

Alfred tenslotte baalde stevig. Hij speelde geconcentreerd en meende dat na de afruil van zijn schijf op 23 hij een betere stand overhield die bij secuur spel wel winnend zou zijn. Dat zag er ook lange tijd naar uit, zeker toen zijn tegenstander ten koste van 2 schijven ook een dam kon halen. Alfred wist de 5 om 3 echter niet te winnen. Misschien analytisch ergens nog winst, maar met weinig tijd meer voor elke nieuwe zet, vond hij de winst niet.

Bord Witte van Moort 3 DEZ Laren 5 11 Volgorde
1 Nick Pol Tom Knapen (1111) 0 2 2
2 Willem Fokkert (695) Egbert Harkink (1100) 0 2 3
3 Bennie Lawant (750) Alfred van Lenthe (1040) 1 1 8
4 Koert Meuleman (861) Danny Dix (1126) 0 2 6
5 Gerrit Schutmaat (868) Dinand Stegeman (899) 0 2 4
6 Gert Brink (784) Gerrit Roeterdink (855) 0 2 1
7 Joop Briedé (947) Tonnie Schutte (896) 2 0 7
8 Mark Paters (996) Herman Beuzel (817) 2 0 5

DEZ Laren tegen Heerenveen 3

Datum :zaterdag 4 november 2023
Ronde :4
Wedstrijd :DEZ Laren tegen Heerenveen 3

 

Bord DEZ Laren DCH Heerenveen 3 8 8  
1 Tom Knapen (1111) Jelle Jongsma (938) 2 0 3
2 Tonny Roeterdink (1028) Martin Boersbroek (994) 1 1 8
3 Hein van Dee (1052) Riekele Veldstra (998) 1 1 7
4 Johan Beltman (979) Anne Dekker (1034) 0 2 2
5 Dinand Stegeman (899) Eake Roosma (912) 1 1 4
6 Gerrit Roeterdink (855) Marten Zijlstra (961) 1 1 5
7 Tonnie Schutte (896) Gerard Weinans (712) 0 2 6
8 Herman Beuzel (817) Bennie Liefting (703) 2 0 1

Heerenveen 2 tegen DEZ Laren

Datum :zaterdag 18 november 2023
Ronde :2
Wedstrijd :Heerenveen 2 tegen DEZ Laren

 

Bord DCH Heerenveen 2 DEZ Laren 4 12  
1 Jelte Veld (1029) Alfred van Lenthe (1040) 1 1 5
2 Jan van Buiten (1070) Gerrit Roeterdink (855) 1 1 1
3 Siep Altena (950) Hein van Dee (1052) 0 2 6
4 Gaele Stoker (1087) Tom Knapen (1111) 0 2 8
5 Iepie Poepjes-Koopman (947) Egbert Harkink (1100) 0 2 7
6 John Folkers (1011) Johan Beltman (979) 0 2 3
7 Jan de Vos (989) Tonny Roeterdink (1028) 0 2 4
8 Jeanet Stel (798) Herman Beuzel (817) 2 0 2

DEZ Laren tegen Harderwijk 2

Datum :zaterdag 2 december 2023
Ronde :6
Wedstrijd :DEZ Laren tegen Harderwijk 2

 

Bord DEZ Laren Harderwijk 2 9 7  
1 Hein van Dee (1052) Eibert Smit (951) 1 1 5
2 Egbert Harkink (1100) Bert Foppen (1097) 2 0 6
3 Tom Knapen (1111) Wout Foppen (788) 1 1 8
4 Tonny Roeterdink (1028) Jan Pluim (943) 1 1 4
5 Johan Beltman (979) Gerald van Ark 0 2 2
6 Dinand Stegeman (899) Gwen Scholten 2 0 1
7 Herman Beuzel (817) Jan van der Pol (928) 0 2 7
8 Alfred van Lenthe (1040) Bert Verloop (737) 2 0 3

Gelderse clubcompetitie

In het seizoen 2023/2024 komt DEZ Laren 1 uit in de hoofdklasse (6-tallen) en DEZ Laren 2 uit in de Eerste klasse A (6-tallen)

Hoofdklasse Eerste klasse
DEZ Laren 1 DEZ Laren 2
Alfred van Lenthe Dinand Stegeman (TL)
André Haijtink (TL) Egbert Harkink
Gerrit Roeterdink Henk Straalman
Herman Beuzel Gerrit Reurslag
Johan Beltman Tom Knapen
Tonny Roeterdink Tonnie Schutte


DEZ Laren 1 tegen CTD Arnhem 1

Datum :dinsdag 26 september 2023
Ronde :1
Wedstrijd :DEZ Laren 1 tegen CTD Arnhem 1
Verslag :André Haijtink

We beginnen met het goede nieuws. We hebben een punt. Eén bordpunt welteverstaan. Te danken aan Herman Beuzel.

Onze eerste wedstrijd van de Gelderse competitie in de hoofdklasse was een thuiswedstrijd tegen CTD Arnhem 1. Een lastige tegenstander, maar dat viel te verwachten nu we dit seizoen een niveau hoger spelen. Desondanks wisten we bij diverse partijen lang stand te houden. Zoals gezegd haalde Herman een knappe remise. Bij een twijfelachtige zet van de tegenstander maakte hij op goed geluk de goede keuze, anders had er voor Herman zelfs nog meer ingezeten. Vrijwel gelijktijdig was de partij van Egbert aan bord 1 beslist. Hij mocht het opnemen tegen Odin Mol. Voor Odin, woonachtig in Laren, ook min of meer een thuiswedstrijd. Egbert had vooraf goede hoop, want hij had al 2 keer remise gehaald tegen hem. Dat dit resultaat beide keren in een simultaanwedstrijd werd behaald maakt toch degelijk een heel verschil, want vanavond zat dit er voor Egbert niet in. Een spelcombinatie met druk op de lange vleugel werd Egbert fataal. Daarna moesten de gebroeders Roeterdink er aan geloven. Eerst was het Tonny en daarna Gerrit die een 0-score moesten noteren. Gerrit offerde een schijf dat volgens zijn tegenstander niet nodig zou zijn geweest en kwam uiteindelijk in een verloren 4 tegen 1 eindspel. André dacht in het middenspel redelijk goed te staan. Klaar om de aanval in te zetten, maar zover kwam het niet. Een doorbraak van zijn tegenstander was voor André reden om de partij gelijk op te geven. Met een vluchtige analyse van de geleerde heren kwamen we tot de conclusie dat verlies sowieso niet meer te voorkomen was. De laatste partij was die van Johan Beltman. Ook Johan kon er uiteindelijk geen punt uitslepen, maar die kansen waren er wel geweest. Jammer, maar voor de einduitslag maakt het niet zoveel meer uit. Dat de overwinning naar Arnhem zou gaan was inmiddels al lang duidelijk.

Partij André Haijtink tegen Arnoud Mossink
André heeft met wit 28-23 gespeeld. Beter was geweest 40-34, 22x33, 34-30, 25x23, 38 x16

Nr DEZ Laren 1 Rating
gem. 926
CTD Arnhem 1 Rating
gem. 1146
1-11 Volgorde
1 Harkink, Egbert (invaller) 1098 Mol, Odin 1464 0-2 2
2 Roeterdink, Tonny 1009 Gerritsen, Thijs 1307 0-2 3
3 Beltman, Johan 970 Nas, Maarten 1297 0-2 6
4 Roeterdink, Gerrit 845 Moerlie, Rommy 977 0-2 4
5 Haijtink, André 828 Mossink, Arnout 1031 0-2 5
6 Beuzel, Herman 805 Brijobhokun, Sammy 798 1-1 1

DV VBI Huissen 1 tegen DEZ Laren 1

Datum :donderdag 19 oktober 2023
Ronde :2
Wedstrijd :DV VBI Huissen 1 tegen DEZ Laren 1
Verslag :André Haijtink

Voor de tweede wedstrijd maakten we de reis naar ’t Koelhuis in Huissen met 4 Lochemse dammers en 2 uit Laren. Met niet al te hoge verwacht op een goede afloop, want we moeten wel reëel blijven. De gemiddelde rating ligt bij DV VBI Huissen toch wel een stukje hoger dan bij ons. Dan moet het wel heel raar lopen als we vanavond met de winst zouden gaan strijken. Dat gebeurde ook niet, want de eerste 4 partijen gingen allemaal verloren. Herman dacht nog even dat het oppositiespel gunstig voor hem uit zou pakken, maar het was net andersom. Daarna was André aan de beurt om een nul-score te noteren. Onze zware druk ging in het middenspel al een schijf verloren. Ondanks dat hij met een verrassende afruil weer wat hoop kreeg op een eindspel dat nog goed zou zijn voor remise, bleek hij dit toch niet op een goede manier af te kunnen ronden. Alfred speelde op bord 3 tegen Jos Stokkel. Met een rating van 1368 op papier de zwaarste tegenstander. Ook Alfred kon vanavond niet voor een verrassing zorgen. Onder zware druk was er geen verdediging meer mogelijk. Gerrit Roeterdink wist er met een schijf achterstand nog wel een dam uit te halen, maar dit koste teveel schijven. Dan valt eindelijk toch nog wat positiefs te melden, want na deze 4 nederlagen volgen 2 remises. Eerst is het Gerrit Wassink, onze eigen topper, die in een partij die later was begonnen een punt weet te scoren tegen Dirk Joosten. De tegenstander van Johan Beltman is ook niet de minste. Jan van Loenen heeft een rating die 289 punt hoger ligt dan die van Johan. Dan levert remise een ‘blauwe’ score op en een blije Johan.

Na deze nederlaag wisten we er een positieve draai aan te geven door te benadrukken dat we het dubbele aantal bordpunten hebben gehaald dan in de eerste wedstrijd.
We zitten in de goede ‘flow’ moeten we maar zeggen.

Nr DV VBI Huissen 1 Rating
gem. 1233
DEZ Laren 1 Rating
gem. 959
10-2 Volgorde
1 Joosten, Dirk 1315 Wassink, Gerrit (invaller) 1270 1-1 5
2 Schrooten, Rob 1212 Roeterdink, Gerrit 845 2-0 4
3 Stokkel, Jos 1378 Lenthe, Alfred van 1037 2-0 3
4 Loenen jr, Jan van 1240 Beltman, Johan 970 1-1 6
5 Berends, Theo 1252 Haijtink, André 828 2-0 2
6 Litjens, Peter 1002 Beuzel, Herman 805 2-0 1

DEZ Laren 2 tegen DIOS Beltrum 5

Datum :dinsdag 24 oktober 2023
Ronde :1
Wedstrijd :DEZ Laren 2 tegen DIOS Beltrum 5
Nr DEZ Laren 2 Rating
gem. 891
DIOS Beltrum 5 Rating
gem. 841
8-4 Volgorde
1 Knapen, Tom 1069 Stoverinck, Theo 1096 2-0 5
2 Harkink, Egbert 1098 Korten, Gerard 1073 1-1 6
3 Schutte, Tonnie 909 Kann, Stefan von 912 0-2 3
4 Reurslag, Gerrit 806 Broekman, Robert 811 1-1 4
5 Straalman, Henk 656 Kann, Jan von 644 2-0 1
6 Dimmendaal, Gerard (invaller) 806 Lee, Anton van der 508 2-0 2

DSV Sinderen 2 tegen DEZ Laren 2

Datum :maandag 6 november 2023
Ronde :2
Wedstrijd :DSV Sinderen 2 tegen DEZ Laren 2

 

Nr DSV Sinderen 2 Rating
gem. 845
DEZ Laren 2 Rating
gem. 966
2-10 Volgorde
1 Rave, Jos 946 Knapen, Tom 1069 0-2 1
2 Bruggink, Han 977 Harkink, Egbert 1098 0-2 4
3 Colenbrander, Jan 830 Westhof, Tom (invaller) 1008 1-1 6
4 Tuenter, Henk 835 Stegeman, Dinand 904 1-1 3
5 Lammers, Johan 804 Schutte, Tonnie 909 0-2 2
6 Rutgers, Gert 675 Reurslag, Gerrit 806 0-2 5

DEZ Laren 1 tegen DCH Hengelo 1

Datum :dinsdag 7 november 2023
Ronde :3
Wedstrijd :DEZ Laren 1 tegen DCH Hengelo 1
Verslag :André Haijtink

Als er kansen lagen op een goed resultaat was het vanavond misschien wel. Hengelo met 2 invallers en wij met 1 invaller, maar dat zegt natuurlijk niet alles, want beide teams hadden voor sterke vervanging gezocht. In ons geval viel de keuze op Tom Knapen, die op bord 1 de strijd aan mocht gaan tegen de Arnoud de Greef.

De hoop op een goed resultaat hield lang stand, want we begonnen goed. Het was Gerrit Roeterdink die weer eens verrassend uit wist te halen. Een mooie strategische partij die eindigde in een eindspel met 2 dammen voor Gerrit en 1 dam voor Klaas Veldstra. Met remise in het vooruitzicht ging Gerrit toch met 2 volle punten aan de haal. Niet lang daarna kwam er nog 1 punt bij van André Haijtink. Een schijf voorsprong gaf wellicht kansen op meer, maar André wist de voorsprong niet vast te houden en moest berusten in een remise. De andere 4 partijen waren op dat moment allemaal nog in evenwicht. Een remise van Tom Knapen en vervolgens een remise van Tonnie Roeterdink hield de hoop op succes in stand. Dit optimisme werd langzamerhand de kop ingedrukt, nadat Johan Beltman en Herman Beuzel het allebei moeilijk hadden. Johan kon een doorbraak niet tegen houden en zijn partij ging verloren. Herman liep vast en zelfs een schijfoffer bracht hierin weinig verlichting.

Met een eindstand van 5 tegen 7 opnieuw een bordpunt meer dan bij de vorige wedstrijd, maar nog steeds niet genoeg.

Nr DEZ Laren 1 Rating
gem. 921
DCH Hengelo 1 Rating
gem. 1041
5-7 Volgorde
1 Knapen, Tom (invaller) 1069 Greef, Arnoud de 1265 1-1 3
2 Roeterdink, Tonny 1009 Vos, Harry 1055 1-1 4
3 Beltman, Johan 970 Hoebink, Eddy 1105 0-2 5
4 Roeterdink, Gerrit 845 Veldstra, Klaas 1087 2-0 1
5 Haijtink, André 828 Luiten, Jan 810 1-1 2
6 Beuzel, Herman 805 Vos, Jaap 922 0-2 6

DEZ Laren 1 tegen BDSV Barneveld 1

Datum :dinsdag 21 november 2023
Ronde :4
Wedstrijd :DEZ Laren 1 tegen BDSV Barneveld 1
Verslag :André Haijtink

Ook vanavond geen groot succes voor ons Larense team. Maar liefst 10 punten mochten onze tegenstanders meenemen terug naar Barneveld. Gerrit Roeterdink kreeg op bord 4 de zwaarste tegenstander. Normaal gesproken maakt hem dat allemaal niet zoveel uit en weet hij zelfs tegen moeilijkste tegenstanders verrassend uit te halen. Niet vanavond. In verloren stand probeerde Gerrit nog van alles, maar het tij was niet meer te keren. Johan Beltman had even daarvoor de strijd opgegeven. Een (zoals hij het zelf zei) hangende schijf waar hij teveel last van had. Zijn conclusie was dat hij het niet goed had gedaan. Dat kon ook gezegd worden voor Herman Beuzel en André Haijtink. Beide spelers wisten geen punt te halen. Herman speelde lange tijd met een schijf achterstand dat uiteindelijk tot verlies leidde. André wist het wel lang op een gelijke stand te houden, maar liep vast op de rechtervleugel. Alfred was de enigste Larense speler die lange tijd op voorsprong stond. Zou het hem dan wel lukken om de winst binnen te halen? Het zou mooi zijn op zijn verjaardag, maar ondanks de voorsprong wist hij een doorbraak van zijn tegenstander niet tegen te houden, zodat het toch in een remise eindigde. Gelukkig waren we wel van de nul punten af. En daar kwam nog een punt bij door de remise van Tonny Roeterdink aan bord 1. Hij stond lange tijd een schijf achter, maar een welverdiend punt bracht het totaal op 2 voor Denk en Zet.

Nr DEZ Laren 1 Rating
gem. 916
BDSV Barneveld 1 Rating
gem. 1112
2-10 Volgorde
1 Roeterdink, Tonny 1009 Cysouw, Bram 1028 1-1 6
2 Lenthe, Alfred van 1037 Ingen, Ap van 1100 1-1 5
3 Haijtink, André 828 Bommel, Coen 1218 0-2 4
4 Roeterdink, Gerrit 845 Wijninga, Paul 1221 0-2 2
5 Beltman, Johan 970 Ginkel, Jur van 961 0-2 1
6 Beuzel, Herman 805 Pol, Evert van de 1141 0-2 3

DEZ Laren 2 tegen DVOIJ Terborg 1

Datum :dinsdag 28 november 2023
Ronde :3
Wedstrijd :DEZ Laren 2 tegen DVOIJ Terborg 1
Nr DEZ Laren 2 Rating
gem. 969
DVOIJ Terborg 1 Rating
gem. 988
5-7 Volgorde
1 Knapen, Tom 1069 Daamen, Mario 1101 2-0 6
2 Harkink, Egbert 1098 Heutinck, Aloys 1065 1-1 4
3 Haijtink, Johan (invaller) 1111 Slutter, Pascal 1012 1-1 5
4 Schutte, Tonnie 909 Derksen, Paul 986 0-2 1
5 Straalman, Henk 656 Renting, Bernard 903 1-1 3
6 Dommerholt, Chiel (invaller) 0 Keurentjes, Clemens 858 0-2 2