DZW Warnsveld 1 tegen DEZ Laren 1

Datum :donderdag 14 december 2023
Ronde :5
Wedstrijd :DZW Warnsveld 1 tegen DEZ Laren 1
Verslag :André Haijtink

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen DZW Warnsveld hadden we nog geen wedstrijdpunt verzameld, maar ook Warnsveld had met slechts 1 punt nog niet erg goed gescoord. Dus misschien vanavond succes. Met ons vaste team moest het gebeuren.

André Haijtink speelde tegen Estario Euson. Een tegenstander die er een enorm hoog speeltempo op nahield. Dit ging lange tijd goed voor hem, totdat een klassieke stand open werd gebroken door een niet te verdedigen afruil naar voren op de linkervleugel. Dit betekende dat de eerste 2 punten voor Laren binnen waren. Niet snel daarna kwam er nog een bordpunt bij met dank aan Gerrit Roeterdink. Een schijf voorsprong was niet voldoende voor de winst, maar niet getreurd… we stonden nog steeds op voorsprong.

Vanaf dat moment ging het allemaal even wat minder. Herman Beuzel en Johan Beltman stonden er allebei niet goed voor. Beiden zeiden achteraf dat ze vroeg in de wedstrijd op een (te) simpele manier schijfverlies leden. Er volgden geen verrassende wendingen in deze partijen en hun tegenstanders wisten het allebei op een goede manier af te ronden. Voor Tonny Roeterdink was er ook geen houden meer aan nadat zijn tegenstander Gerrit de Bruijn door wist te breken naar dam.

Tenslotte ging de volle aandacht naar de partij aan bord 1 tussen Pieter van Splunter en Alfred van Lenthe. Een hele mooie partij met een explosieve stand op vele momenten in de wedstrijd. Vooral voor Alfred was het goed opletten, want de verborgen zetjes dreigden op vele momenten. En opletten deed hij goed, want ook op het moment dat zijn tegenstander dacht door te kunnen breken na een schijfoffer, wist Alfred dit tegen gaan met een schijfoffer van zijn kant. Uiteindelijk deelden ze de punten. Een mooi resultaat voor Alfred.

Nr DZW Warnsveld 1 Rating
gem. 1086
DEZ Laren 1 Rating
gem. 916
8-4 Volgorde
1 Splunter, Pieter van 1266 Lenthe, Alfred van 1037 1-1 6
2 Bruijn, Gerrit de 1229 Roeterdink, Tonny 1009 2-0 4
3 Graaskamp, Harry 1141 Beltman, Johan 970 2-0 3
4 Hiddink, Bennie 1062 Roeterdink, Gerrit 845 1-1 2
5 Euson, Estario 867 Haijtink, André 828 0-2 1
6 Halma, Dick 949 Beuzel, Herman 805 2-0 5