Denk en Zet organiseert thuisdammers avond op 29 maart

Datum :vrijdag 3 februari 2023
Auteur :Appie Bielderman

Laren,- Damvereniging Denk en Zet vierde  vorig jaar haar 85 jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan werd in september de simultaanwedstrijd met Jan Groenendijk georganiseerd. De thuisdammers avond kon vanwege corona niet doorgaan en gaat nu op 29 maart aanstaande gehouden worden bij ’t Langenbaergh.

In de afgelopen jaren is al meerdere keren een thuisdammers avond georganiseerd. Deelnemers  waren afwisselend familie en kennissen van de leden, oud-schooldammers, ondernemers en andere belangstellenden. Het waren altijd drukbezochte, gezellige avonden.

Schooldammen
Denk en Zet organiseert al meer dan 65 jaar het schooldammen in de gemeente Lochem. Dat betekent naast het organiseren van het plaatselijke toernooi, ook het voorbereiden van de teams voor de provinciale en soms landelijke toernooien. Dit seizoen waren tijdens het plaatselijk schooldamtoernooi 15 welpen- en 16 pupillenteams, totaal ruim 130 kinderen, aan het dammen. Er gaan 9 teams door naar de ½ finales om het Kampioenschap van Gelderland op 4 februari.

Voor de thuisdammers avond van dit jaar wordt er met name een oproep gedaan aan iedereen, die ooit aan het schooldammen heeft meegedaan. Oude schoolteams of individuele deelnemers zijn van harte uitgenodigd. Natuurlijk zijn daarnaast oud deelnemers van thuisdammen en belangstellenden van harte welkom.

Opgave kan via mail: a.bielderman@hetnet.nl  of  johanbeltman@kpnplanet.nl  Opgave via de leden van DEZ is natuurlijk ook mogelijk.