DEZ Laren 1 tegen DSV Sinderen 2

Datum :dinsdag 17 oktober 2017
Ronde :3
Wedstrijd :DEZ Laren 1 tegen DSV Sinderen 2
Verslag :Johan Beltman

Rond kwart voor 8 komt er een auto met 3 dammers uit Sinderen. De opstellingen worden ingevuld en de mensen gaan op hun plek zitten. Tegen achten wordt er gebeld door de spelers in de tweede auto uit Sinderen. We staan op dit moment in Zevenaar. Zevenaar naar Laren is toch bijna een uur rijden. Heeft het nog zin dat we komen, want van de 1,5 uur bedenktijd is er dan maar een 0,5 uur over. Er wordt overeengekomen, dat wij van Denk en Zet de klokken om halfnegen aanzetten, zodat het nog zin heeft om naar Laren te komen om de wedstrijd te spelen. Zo gaat het ook en om 9 uur zitten we allemaal te spelen.

Aan bord 1 spelen Gerrit Roeterdink en Martijn Even tegen elkaar. Ze spelen een aparte partij met kansen over en weer, maar het resultaat is 1 - 1.
Op bord 2 spelen Tonny Roeterdink en Jos Rave (de chauffeur van de tweede auto) tegen elkaar. Jos heeft er weinig last van dat ze zo laat beginnen en speelt een goede partij. Tonny haalt in het latere middenspel een slag uit met eerst damgeven en daarna zelf damhalen. Daarna met heel secuur spel de overwinning binnen wordt gesleept.
Op bord 3 treffen Egbert Harkink en Henk Tuenter tegen elkaar. In het middenspel laat Egbert een vierslag toe, waarbij hij zelf een schijf wint. Henk pakt deze en komt een schijf achter. Ondanks dat beiden dam weten te halen, is deze materiaalvoordeel genoeg om de overwinning binnen te halen. De derde overwinning op rij voor Egbert.

Op bord 4 spelen Johan Beltman en Johan Lammers tegen elkaar. Johan probeert positioneel voordeel te behalen, maar wordt getrakteerd op een slechtere stand. Zijn tegenstander heeft deze echter maar deels weten om te zetten naar voordeel, zodat Johan in het eindspel nog moest knokken om de remise binnen te halen.
Op Bord 5 spelen Jan Koerselman en Ton Orriëns tegen elkaar. Jan zet de rechtervleugel van de tegenstander vast en behaald daardoor positioneel voordeel. Daarna bewaart hij het geduld om dit voordeel via secuur spel om te zetten naar eerst dam halen en daarna de overwinning.
Op Bord 6 spelen Tonnie Schutte en Dick Wassink tegen elkaar. In het middenspel snoept Tonnie Dick een schijfje af, In het middenspel haalt hij een grote slag uit, welke voldoende is voor de overwinning.

Al met al een duidelijke 10 - 2 overwinning voor Denk en Zet.

De volgende wedstrijd moet dit zestal het opnemen op maandag 6 november in en tegen het eerste team van DSV Sinderen. Dit was verleden jaar lange tijd de medekoploper van Denk en Zet en 4 andere teams.

NrDEZ Laren 1Rating
gem. 971
DSV Sinderen 2Rating
gem. 823
10-2Volgorde
1 Roeterdink, Gerrit 875 Even, Martijn 895 1-1 3
2 Roeterdink, Tonny 1001 Rave, Jos 976 2-0 4
3 Harkink, Egbert 1100 Tuenter, Henk 847 2-0 5
4 Beltman, Johan 986 Lammers, Johan 824 1-1 6
5 Koerselman, Jan 963 Orriëns, Ton 676 2-0 2
6 Schutte, Tonnie 903 Wassink, Dick 721 2-0 1